čtvrtek 28. dubna 2016

Curry pohanka s červenou čočkou, zeleninou a houbami



I když studujete na 3 fakultách zároveň, i když nic nestíháte a vaše bakalářka stojí za nic, takže ji musíte celou přepsat, platí jednoduché pravidlo: Jíst se musí!

Vzhledem k tomu, že jsem si v pauzách zakázala pouštět seriály, protože trvají moc dlouho, rozhodla jsem se sdílet s vámi rychlý recept, takže budu moct na chvíli myslet na něco jiného než na sociálně-dokumentarizující román a neztratím příliš potřebného času.

Potřebujem:

červená čočka
pohanka
zelená paprika
cuketa
nějaký hříbky (žampijón!)
hrášek sterilovaný (zbytek)
rajče
olivy
koření
spoustu koření
curry
sladká paprika
bazlka
oregano
sůl
 (nepíšu množství, já dala sama pro sebe prostě kousek od všeho, rozhodně ne celou cuketu, jednu  papriku, jeden žampion, trošku hrášku..)

Postup: Nejdřív dáme vařit pohanku a červenou čočku. K červené čočce rovnou nasypeme curry, papriku a koření dle chuti. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej s dalším kořením dle chuti (já dala to stejný), orestujeme cuketu, hřínky, hrášek, papriku. Když už bude čočka celkem měkká, i  s vodou, ve které se vařila ji vylijeme na pánvičku k zelenině a chvíli vaříme, prohříváme..pak do toho všeho zamícháme pohanku,necháme vypařit přebytky vody, dochutíme.

Ozdobíme rajčetem a olivama.

Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat